Meteen naar de content

Training: GHB in de opvang

Er zijn veel signalen over problematisch gebruik van GHB binnen de maatschappelijke opvang, zoals in RIBW’s, nachtopvang en inloophuizen. Medewerkers hebben vaak beperkte kennis over dit middel en de effecten en ervaren daardoor soms onzekerheid. Het risico op een overdosis is groot en het gedrag van mensen die GHB gebruiken vaak onvoorspelbaar en complex. Deze training biedt praktische kennis en tools om hiermee om te gaan, zodat je als hulpverlener met vertrouwen deze doelgroep kunt opvangen.

ghb in de opvang

De training vergroot je kennis over GHB, het gebruik en daaraan gerelateerde overdoses. Als medewerker binnen de maatschappelijke opvang zal deze training jou (of jouw hele team) beter voorbereiden om te werken met mensen die GHB gebruiken. Ondanks het taboe dat vaak rust op dit gebruik, leer je gesprekstechnieken om het gesprek over GHB-gebruik toch aan te gaan. Bovendien biedt de training specifieke richtlijnen voor GHB-gerelateerde kwesties die zich binnen jouw instelling kunnen voordoen. Hierdoor leer je beter inschatten wat er precies afspeelt op jouw locatie en hoe je hiermee kunt omgaan.

Programma

  • We leren over GHB, het gebruik, de effecten, redenen voor gebruik, context en afhankelijkheid
  • We gaan dieper in op doseren, overdosis en overdosispreventie
  • We reflecteren op GHB-kwesties in de opvang, de risico’s, preventie en mogelijke interventies

RESULTAAT

  • Actuele kennis over GHB en de achtergronden van gebruik
  • Vaardigheden om toe te passen tijdens het contact maken en in het geval van overdosis
  • Reflectie op problemen rondom GHB-gebruik op je eigen locatie

GHB ligt nog erg in de taboesfeer. Daardoor kan het voorkomen dat het gebruik door bewoners of bezoekers onder de radar blijft. Na deze training heb je een scherper oog voor het gebruik van GHB. Ook weet je beter hoe je risico’s kunt beperken en de verspreiding van gebruik op jouw locatie indamt.

Trainer Ferry Barendregt

Bevat praktijkkennis van de veldwerkers van Mainline

Incompany training vanaf €850,-

1 dagdeel

contact

Wil je een offerte aanvragen voor deze training? Of een op maat gemaakt leerplan? Neem contact op met Desiree van Dok. Lees hier vast onze leveringsvoorwaarden.

Ervaringen van
deelnemers

"Echt een aanvulling op eerdere wat meer algemene trainingen."
"Interactief, nieuwe informatie, interessante kijk en visie en je wordt aan het denken gezet. Superleuke en relaxte training."

Gerelateerde
trainingen

Training: overdosispreventie

Leer met deze training hoe je effectief kunt handelen bij een overdosis. Met praktische informatie en waardevolle tips.
  • Praktijkgerichte basistraining
  • Tools om een overdosis te herkennen en voorkomen
Meer informatie