Meteen naar de content

Ontdek waar
mainline
voor staat

Mainline focust zich op het voorkomen of verkleinen van schade door druggebruik. We staan voor een pragmatische aanpak waarbij druggebruik niet veroordeeld wordt. Stoppen is nooit een voorwaarde voor ondersteuning. Mainline strijdt tegen het stigma rond druggebruik.

 

Ontdek hoe ons gedreven team zich inzet voor de gezondheid en rechten van mensen die drugs gebruiken door middel van veldwerk, trainingen, harm reduction interventies, een magazine en meer.

Onze visie

Druggebruik is een wereldwijd maatschappelijk gegeven. Mensen die drugs gebruiken hebben dezelfde universele rechten als ieder ander mens. Het gevolg van de internationale verboden op bepaalde middelen is echter dat mensen die drugs gebruiken worden gemarginaliseerd, gediscrimineerd en in veel landen ook gecriminaliseerd. Mainline komt op voor de rechten en de gezondheid van mensen die drugs gebruiken.

 

Onze Missie

De missie van Mainline is om de gezondheid en maatschappelijke positie van mensen die drugs gebruiken te verbeteren. Dit doen we met respect voor de persoonlijke keuzes en het potentieel van ieder individu. Het hoofddoel is niet om het druggebruik op zichzelf te verminderen, maar om het algehele welzijn te bevorderen.

Onze Doelgroep

Mainline richt zich met name op mensen die drugs gebruiken, zich in de marges van de samenleving bevinden en/of vaak aanzienlijke gezondheidsrisico’s lopen. Vaak ervaren zij, samenhangend met het druggebruik, problemen op verschillende leefgebieden zoals werk en huisvesting.

 

Mainline heeft drie
primaire doelen

1

Opkomen voor de gezondheid en maatschappelijke positie van mensen die drugs gebruik(t)en

2

De beschikbaarheid en kwaliteit van het hulpaanbod voor mensen die drugs gebruiken verbeteren, met een focus op harm reduction

3

Harm reduction uitdragen als een menselijke en wetenschappelijk onderbouwde aanpak

Onze
focuspunten

    Kernwaarden van mainline Wetenschappelijk onderbouwd – rationeel Mensgericht – met compassie Authentiek – creatief en eigenzinnig Pragmatisch – handelend Maatschappijgericht – activistisch
Strategisch plan

Ieder jaar brengen wij een publieksversie van ons strategisch plan uit. Hierin staat omgeschreven welke onderwerpen we aanpakken en vooral hoe we dat zullen doen.

Een team vol
passie en ervaring

Has Cornelissen
Ella Bowler
Toon Broeks
Sultan Baghdadi
Leon Knoops

Partners waar wij graag
mee samenwerken

Jaarverslagen

Benieuwd wat Mainline door de jaren heen allemaal gedaan heeft? Hier vind je al onze jaarverslagen.

jaarverslag 2022

wil jij onderdeel worden van
ons team
?

Fulltime, Parttime

Stage contentcreatie

Deadline: 16 januari 2023
Wil je bij het allertofste museum van Nederland stage lopen? En bij een stichting die zich bezighoudt met drugs? Word stagiair contentcreatie
Bekijk vacature