Meteen naar de content

De expertises

van Mainline

Expertises

Veldwerk

De kern van Mainlines activiteiten is veldwerk. De veldwerkers pikken signalen op straat op, in de maatschappelijke opvang, in de buurt van sekswerk- en swingplekken, in gebruiksruimtes, in penitentiaire inrichtingen, bij mensen die gebruiken thuis en online op relevante fora en apps. Want alleen door in direct contact te staan met mensen die gebruiken weten we wat er speelt, voorlichten en doorverwijzen.

Chemsex

Bij chemsex worden seks en drugs gecombineerd. Het fenomeen is verweven met de queer gemeenschap. Mainline doet langdurig onderzoek naar chemsex, ontwikkelt voorlichtingsmateriaal, biedt support aan mensen die aan chemsex doen, en ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van harm reduction-interventies rondom chemsex.

Anabole steroïden

Mainline onderzoekt het gebruik van Performance and Image Enhancing Drugs (PIED) in de recreatieve sport en ontwikkelt harm reduction interventies en voorlichtingsmateriaal voor sporters die middelen nemen om hun prestaties te verbeteren en/of het fysieke uiterlijk te veranderen.

Psychedelica

De toegenomen aandacht voor psychedelica trekt nieuwe experimenterende groepen van mensen die gebruiken aan. Mainline is een project gestart om de verschillende kanten van psychedelicagebruik te onderzoeken en ontwikkelt op psychedelica toegespitste harm reductionstrategieën.