Meteen naar de content

Training: middelenkennis

Is het effect van basecoke voor iedereen hetzelfde? Waarom is de dosering van GHB zo lastig? Hoe kun je zien wat iemand gebruikt heeft? In deze training duiken we in het dagelijkse leven van iemand die drugs gebruikt en nemen diverse middelen onder de loep. Hoe ziet zo’n middel eruit? Wat zijn die effecten? Op welke manier kun je als hulpverlener harm reduction inzetten in gesprekken over drugs? In deze training vergroot je je middelenkennis.

Een solide basiskennis van middelen is essentieel voor hulpverleners die werken met mensen die drugs gebruiken. Deze kennis maakt het makkelijker je te verplaatsen in iemand die drugs gebruikt en te snappen wat iemand die gebruikt van jou nodig heeft. We raden dan ook aan met deze training te starten, desgewenst in combinatie met een andere relevante thema’s.

In deze basistraining krijg je een volledig, actueel en praktisch overzicht van verschillende drugs. Je verkent niet alleen hoe ze worden gebruikt, maar leert ook over de ervaringen van mensen die ze gebruiken. Je gaat samen met je collega’s op onderzoek uit, voert discussies en krijgt de nieuwste kennis en trends aangereikt. Deze training is onmisbaar voor iedereen die op effectieve wijze contact wil maken met mensen die drugs gebruiken.

Programma

 • De trainer neemt je op interactieve wijze mee in de geschiedenis van drugs
 • Samen behandel je de meest gebruikte middelen, hun effecten en harm reduction tips
 • Je gaat in gesprek over je eigen houding ten opzichte van druggebruik en dilemma’s

RESULTAAT

 • Je verdiept en vergroot je kennis over middelen en gebruik
 • Je krijgt richtlijnen om mensen die drugs gebruiken nuttige tips te geven, waardoor hun kwaliteit van leven wordt verbeterd

Iedereen weet wel wat over drugs, het is altijd een interessant gespreksonderwerp op feestjes. In deze training wil ik met verschillende interactieve werkvormen je kennis op het gebied van middelen vergroten. Aan het einde van de dag kun je makkelijker een gesprek over drugs aangaan met je cliënt.

Trainer Ferry Barendregt

De meest praktische middelentraining

Incompany training vanaf €850,-

1 dagdeel

accreditatie

Deze training is geaccrediteerd door V&VN en Registerplein.

contact

Wil je een offerte aanvragen voor deze training? Of een op maat gemaakt leerplan? Neem contact op met Desiree van Dok. Lees hier vast onze leveringsvoorwaarden.

Ervaringen van
deelnemers

"Veel kennis opgedaan over middelen. De trainer was ontzettend energiek, het praten over onze eigen ervaringen maakte het heel persoonlijk. Ik heb veel geleerd waardoor ik beter begrijp hoe ik met gebruikers kan omgaan."
"Ik vond het een leuke afwisseling van theorie en interactief meedoen. Wat ik verrassend vond, was het stukje geschiedenis van gebruik. Dat kende ik niet zo. Ferry weet goed te boeien. Elke keer hoor je weer nieuwe dingen. Ik geef de training een 8,5!"
"Veel over verslaving, de werking van middelen, maar ook hoe je het beste kunt handelen voor je cliënten."

Gerelateerde
trainingen

Training: omgaan met alpha (Flakka)

Flakka is de straatnaam voor stoffen als α-PVP/alfa-PVP, alfa-PiHP, a-PHP. In deze training leer je hoe je de risico's kunt...
 • Omgaan met alpha (flakka) op straat en in de MO
 • Harm reduction tips
 • Omgaan met ‘verward’ gedrag
Meer informatie

Training: contact maken

Training over hoe contact te maken met mensen die drugs gebruiken. Leer diverse communicatietechnieken en ga zelfverzekerd het gesprek in.
 • Praktijkgerichte basistraining
 • Leer iemand die gebruikt begrijpen
 • Diverse contactmethodes
Meer informatie

Training: verslaving

Je leert alles over verslaving in deze training. En ook: hoe kun jij empathisch omgaan met je cliënten en hun...
 • Actuele kennis
 • Ontwikkel visie op verslaving
 • Harm reduction tips
Meer informatie

Training: overdosispreventie

Leer met deze training hoe je effectief kunt handelen bij een overdosis. Met praktische informatie en waardevolle tips.
 • Praktijkgerichte basistraining
 • Tools om een overdosis te herkennen en voorkomen
Meer informatie