Meteen naar de content

Mindful Muscles

Harm reduction-benaderingen worden zelden toegepast in een recreatieve sportomgeving. En waarom zouden we – sport staat gelijk aan gezondheid, toch? Niet altijd. Onderzoek toont aan dat het gebruik van Performance and Image-Enhancing Drugs (PIEDs) heel gewoon is in verschillende recreatieve sportscenes. En voor mensen die vaak en in hoge doses gebruiken, kan harm reduction een groot verschil maken.

Mainline maakt deel uit van een nieuw project: MINDFUL MUSCLES. De kerndoelstelling van het project is het ontwikkelen van een innovatief, op kracht gebaseerd educatief hulpmiddel dat zich richt op versterking van verschillende karaktereigenschappen, en mindfulness/acceptatie en zelfcompassie integreert in anti-doping/ clean sportonderwijs gericht op amateur- en grassroots sport.

PIED harm reduction

Dit project wordt geleid door de Sheffield Hallam University in het Verenigd Koninkrijk. MINDFUL MUSCLES brengt expertise uit het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Finland, Estland, Servië en Portugal samen. Met dit project hoopt Mainline een stap te zetten in de richting van harm reduction voor mensen die Performance and Image-Enhancing Drugs (PIED’s) gebruiken.

De bijdrage van Mainline aan dit project bouwt voort op eerdere ervaringen met het DELTS-programma (2018-2020). In de loop der jaren hebben we twee rapporten uitgebracht over het PIED-gebruik in Nederland. Ook hebben we gedetailleerde informatie voor mensen die PIEDs gebruiken gepubliceerd.

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met Ingrid Bakker.

resources

Support and finance

Gerelateerde
projecten

Mainline was onderdeel van een Europees project dat twee online interventies voor Performance and Image Enhancing Drugs (PIED) toetst. Objectieve informatie over dit onderwerp is mondjesmaat beschikbaar, maar er wordt al jaren van uit gegaan dat het gebruik van PIED...
Bekijk project