Meteen naar de content

Nieuwe interventie Weed wat je Wiet

Mainline heeft een nieuwe interventie ontwikkeld! De veldwerkers van Mainline gaan het gesprek aan met jongeren die cannabis gebruiken.

foto: Mona van den Berg

Weed wat je wiet

Weed wat je wiet is een laagdrempelige, praktische interventie voor jongeren in de maatschappelijke opvang die cannabis gebruiken. Het doel is om in gesprek te gaan over hun cannabisgebruik. Waarom blowen de jongeren en wat halen ze eruit? Ook geven we op een niet belerende manier harm reduction tips.

‘Jullie hebben me wel aan het denken gezet, misschien kan ik toch die tabak vervangen en wat later op de dag beginnen met blowen’

Bewoner MOJ

Merk je dat jouw cliënten regelmatig cannabis gebruiken? En is het lastig om het gesprek hierover aan te gaan? Nodig Mainline uit! Samen met de jongeren onderzoeken we de kwaliteit van hun wiet en bespreken we waar ze op kunnen letten om ervoor te zorgen dat het gebruik hun leven niet overneemt. De interventie wordt als ontspannen ervaren door de jongeren en de begeleiders zien dat de jongeren zich veilig voelen en hun ervaringen delen.

meer info

Wil je meer weten over Weed wat je Wiet? Of de veldwerkers van Mainline uitnodigen bij jou in de organisatie? Neem dan contact op met Machteld Busz.

Machteld Busz
Neem contact op met Machteld Busz
m.busz@mainline.nl

Gerelateerde
berichten

nieuw project

OPEN INSCHRIJVING TRAINING

nieuw project

Doe mee aan de enquête over 3-MMC

nieuw project

Interventie: Het Baselab