Meteen naar de content

Interventie: Het Baselab

Direct over je eigen drugsgebruik praten met iemand die je niet kent is niet altijd even makkelijk. Mainline heeft daarom in de loop der jaren een aantal spellen en korte interventies ontwikkeld om het praten over druggebruik makkelijker te maken. Het Baselab is daar een van.

Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl

het baselab

Tijdens de interventie Baselab kijken we samen met de persoon die baset naar allerlei onderdelen van de basepijp; de lengte, het materiaal, zeefjes, manieren om de aanslag eruit te krijgen. Het is een leuke, laagdrempelige manier om in gesprek te gaan en van beide kanten te leren. Voor de persoon die gebruikt en de veldwerker is het leerzaam, maar zeker ook voor de hulpverlener. We geven tijdens het Baselab op een niet belerende manier harm reduction tips.

Gebruiken jouw cliënten basecoke? En is het onderwerp beladen? Nodig Mainline uit! Samen met de mensen die basen doen we een zogenaamde APK-keuring van de basepijp. Veldwerkers gaan in gesprek met de persoon die gebruikt aan de hand van een keuringsformulier. Dit maakt het gesprek over druggebruik makkelijker. De interventie wordt als luchtig ervaren en vragen komen minder bedreigend over. Zo wordt er een veilige ruimte gecreëerd om te praten over het onderwerp.

meer info

Wil je meer weten over het Baselab? Of de veldwerkers van Mainline uitnodigen bij jou in de organisatie? Neem dan contact op met Machteld Busz.

Machteld Busz
Neem contact op met Machteld Busz
m.busz@mainline.nl

Gerelateerde
berichten

nieuw project

Nieuwe interventie Weed wat je Wiet

nieuw project

Love Alliance Harare, Zimbabwe

nieuw project

chemsex.nl voor Engelssprekenden