Meteen naar de content

Love Alliance Harare, Zimbabwe

Mainliners Ancella en Ingrid namen onlangs deel aan het Love Alliance-programma in Harare, Zimbabwe. Dit was een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de community assessment e-course. Het doel van dit programma is om Love Alliance partners te voorzien van essentiële kennis en tools voor het uitvoeren van effectieve community assessments.  

Drie geselecteerde Love Alliance-partners namen deel aan de eerste zes modules van de cursus en kwamen samen in Harare samen voor een intensieve ‘crunch week’. Tijdens deze gezamenlijke sessie, gefaciliteerd door Mainline, hebben de partners hun kennis geëvalueerd en bestendigd. Mainline heeft hen hierbij geholpen door geleerde lessen op te frissen, aanvullende informatie te geven en te begeleiden.  

Een belangrijk resultaat van deze reis was het opstellen van uitgebreide assessment plannen. Elke partner bracht zijn initiële plannen in, die tijdens de bijeenkomst werden aangescherpt. Deze gezamenlijke inspanning leidde tot de ontwikkeling van op maat gemaakte methodes om gegevens te verzamelen, afgestemd op de specifieke behoeften van elke partner.  

Momenteel zijn de partners volop bezig met de praktische toepassing van hun kennis door het verzamelen van gegevens in hun gemeenschappen. Het uiteindelijke doel is om deze gegevens te analyseren. Om deze fase te vergemakkelijken, bieden de resterende modules van de e-course extra begeleiding en hulpmiddelen. 

Partners en uitgevoerde projecten:   

  1. DAPHO uit Nigeria: Een assessment in de staat Gombe, gericht op injectiewonden. Gefinancierd door The Global Fund. 
  2. CRC uit Zuid-Afrika: Een project gericht op druggebruik onder jongeren in Durban.  
  3. ZCLDN en AWA uit Zimbabwe: onderzoek naar de behoeften aan harm reduction-interventies onder jongeren die drugs gebruiken, waaronder jonge sekswerkers.  

Deze collectieve inspanning binnen het Love Alliance-project weerspiegelt de toewijding om cruciale gemeenschapskwesties aan te pakken door middel van gezamenlijk onderzoek en praktische interventies. 


Gerelateerde
berichten

nieuw project

Interventie: Het Baselab

nieuw project

Nieuwe interventie Weed wat je Wiet

nieuw project

chemsex.nl voor Engelssprekenden