Meteen naar de content

Expertise
anabole steroïden

Performance and image-enhancing drugs (PIEDs) zijn substanties die mensen gebruiken om hun uiterlijk te transformeren of sportieve prestaties te verbeteren. Hieronder vallen bekende voorbeelden zoals anabole steroïden, groeihormonen en afslankmedicijnen.

psychosociale problemen

Vaak worden PIEDs geassocieerd met professionele atleten en bodybuilders, maar ook in de wereld van recreatieve sport worden deze middelen veelvuldig gebruikt. Onderzoek toont aan dat PIED-gebruik wijdverspreid is onder amateursporters, vaak in overdreven hoeveelheden en zonder pauzes. De continuiteit in gebruik van PIEDs brengt aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich mee. Toch wordt harm reduction nauwelijks toegepast in deze context.

Mainline doet onderzoek onder mensen die PIEDs gebruiken in recreatieve sporten en ontwikkelt harm reduction-interventies.


publicaties over anabole steroïdengebruik

Projecten over
anabole steroïden

Mindful Muscles

Internationaal
Mindful muscles ontwikkelt harm reduction-benaderingen voor het gebruik van anabole steroïden of andere PIED’s in recreatieve sportomgevingen.
Bekijk project
Mainline was onderdeel van een Europees project dat twee online interventies voor Performance and Image Enhancing Drugs (PIED) toetst. Objectieve informatie over dit onderwerp is mondjesmaat beschikbaar, maar er wordt al jaren van uit gegaan dat het gebruik van PIED…
Bekijk project