Meteen naar de content

Quickscans

Praktisch onderzoek

Vraagt u zich af wat er precies aan drugs en alcohol wordt gebruikt in uw gemeente of regio? Is er reden tot zorg? Welke preventieve maatregelen zijn er nodig en wat zijn de zorgbehoeften van de mensen die drugs gebruiken? Mainlines quickscan biedt binnen enkele maanden antwoord op deze vragen. Het mooie aan een quickscan is dat het een praktisch toepasbaar onderzoek is en relatief weinig kosten met zich meebrengt.

signalen uit het veld

Soms kunnen geruchten en misvattingen de ronde doen wanneer het gaat over alcohol- en druggebruik in een gemeente. Aan de andere kant kan problematisch gebruik te lang onopgemerkt blijven. De quickscan van Mainline biedt duidelijkheid. Door informatie te verzamelen van zowel mensen die drugs gebruiken als professionals in uw gemeente of regio, brengt Mainline in kaart wat er werkelijk speelt en waar de problemen liggen.

quickscan

Onze veldwerkers zijn getraind om onderzoek te doen, juist onder moeilijk bereikbare groepen. Door middel van onderzoek in het veld, focusgroepen, interviews en online enquêtes verzamelen wij informatie. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met de professionals ter plaatse. Concrete signalen rondom lokaal drank- of druggebruik zetten we vervolgens om in praktische adviezen over hoe preventie, zorg, outreach en samenwerking te verbeteren.


Expertise van mainline inhuren

Wilt u in uw gemeente het middelengebruik beter in kaart brengen en de zorg voor mensen die middelen gebruiken verbeteren? Dan bent u bij Mainline aan het juiste adres! Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op, gebaseerd op uw context, wensen en budget.

Machteld Busz
Neem contact op met Machteld Busz
m.busz@mainline.nl