Meteen naar de content

Materiaalinkoop

materiaalinkoop

Mensen die drugs gebruiken hebben specifieke voorkeuren voor harm reductionmaterialen. Deze voorkeuren worden vaak over het hoofd gezien. Wil je zeker weten dat je de juiste spullen koopt? Vraag Mainline om advies bij materiaalinkoop.

materiaalinkoop

De inkoop van naalden en spuiten brengt bijzondere uitdagingen met zich mee: er zijn verschillende volumes, diktes en lengtes om rekening mee te houden. Organisaties zien wel eens een beperkte afname van ingekochte artikelen: cliënten hebben simpelweg een andere voorkeur voor een bepaald type naald of ander materiaal. Of cliënten komen erachter dat de kwaliteit van de producten slecht is. Materialen van goede kwaliteit vormen de basis van effectieve preventieprogramma’s.

Het omgekeerde komt ook voor: een voorraadtekort. Een voorraadtekort kan dramatische gevolgen hebben, vooral wanneer je een naalden- en spuitenprogramma of een opioïdenvervangingsprogramma draait. Of wanneer je verantwoordelijk bent voor cliënten die antiretrovirale geneesmiddelen gebruiken.

efficiënt inkopen

Slim inkopen bespaart een programma veel geld. Bovendien kan het ervoor zorgen dat gebruikers veilig en gezond blijven. Heb je hulp nodig bij inkoop, voorraadbeheer of gewoon bij het weten wat de voorkeuren zijn voor materialen in een lokale drugsscene? Neem contact op voor praktisch advies.