Meteen naar de content

Advies

Advies bij opstarten programma

Sta je op het punt om een harm reductionprogramma te starten, waar dan ook ter wereld? Zijn de middelen schaars of is de weerstand in de gemeenschap groot? Neem contact op met Mainline voor praktisch advies.

start-up uitdagingen

Het opstarten van een nieuw harm reductionprogramma brengt vaak uitdagingen met zich mee, zoals conflicten met de autoriteiten en weerstand binnen de gemeenschap. Daarnaast kunnen de logistieke aspecten ingewikkelder zijn dan verwacht. Ook kan het lastig zijn om mensen die drugs gebruiken op een zinvolle manier bij het programma te betrekken.

advies

veldwerkondersteuning

Mainline staat klaar om nieuwe veldwerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen van strategieën om de doelgroep effectief te bereiken. We kunnen helpen bij het plannen van de dagelijkse activiteiten, zoals het bepalen van de routes, het vaststellen van de bezoekfrequentie, het prioriteren van het budget en het opzetten van solide doorverwijsnetwerken.

beleidsontwikkeling

Daarnaast bieden we begeleiding aan het management om de veiligheid van het personeel te waarborgen en om intern beleid met betrekking tot inkoop en andere relevante aspecten op te stellen. We assisteren bij het opzetten van een basis MEL(Monitoring, Evaluation & Learning) systeem om ervoor te zorgen dat er lessen worden getrokken en dat de interventies in de loop van de tijd versterken.

ancella
Neem contact op met Ancella Voets
a.voets@mainline.nl