Meteen naar de content

Training: ins en outs van chemsex

Chemsex, een term die steeds vaker opduikt in gesprekken met cliënten. Maar wat houdt het eigenlijk in? Waarom wint het aan populariteit? Deze training voor professionals biedt een diepgaande verkenning van alle facetten van chemsex. Voorafgaand aan de training inventariseren we het kennisniveau en specifieke vraagstukken, zodat we een goed afgestemde training kunnen aanbieden.

chemsex ins en outs

In de training leren we met behulp van verschillende interactieve werkvormen. In het eerste deel van de training starten we met de huidige stand van zaken omtrent chemsex. Welke middelen en combinaties zijn in trek? Hoe worden deze middelen gebruikt en in welke setting vindt chemsex plaats? We bespreken de positieve en negatieve effecten, en waarom de focus in eerste instantie vaak op mannen die seks hebben met mannen ligt. We behandelen tevens onderliggende problematiek bij chemsex en leren hoe deze bespreekbaar te maken.

In het tweede deel ligt de focus op praktische richtlijnen en het onderzoeken van persoonlijke overtuigingen. Hoe denk je echt over druggebruik en (gay)seks? Hoe voer je oordeelloze gesprekken over seks en drugs? En hoe bouw je op die manier een vertrouwensband op met je cliënten?

Een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal en staat klaar om je vragen te beantwoorden. Vervolgens leer je verschillende gesprekstechnieken en hoe je een vertrouwensband opbouwt, dit alles in een veilige omgeving met een trainingsacteur.

Programma

  • Je leert over alle facetten van chemsex: van gebruikte middelen tot codetaal, van context tot risico’s
  • Je krijgt inzicht in de meerwaarde die mensen ervaren bij het gebruik van drugs tijdens seks
  • Je onderzoekt je eigen onderliggende denkbeelden
  • Een vertrouwensband opbouwen, zonder oordeel het gesprek aangaan

RESULTAAT

  • Een diepgaand begrip van chemsex: het gebruik, de cultuur, de meerwaarde, problemen en behoeften van je cliënten
  • Het vermogen om op een constructieve en empathische manier contact te maken en oordeelloze gesprekken te voeren
leon knoops

Deze training geeft onder andere meer inzicht in de meerwaarde van chemsex voor gebruikers. Daarbij is niet de eerste vraag waarom iemand aan chemsex doet, maar wel wat het met iemand doet, hoe het ervaren wordt. Ook geven we praktische handvatten om het gesprek met je cliënten aan te gaan.

Trainer Leon Knoops

Inclusief ervaringsdeskundige of trainingsacteur

Incompany training vanaf €2375,-

2 dagdelen

Individueel de training volgen?

Onze trainingen kan je met meerdere collega’s volgen (in-company) of je kan je inschrijven voor onze bepaalde trainingsdata waarbij je met mensen van verschillende organisaties de training volgt. Op 17 & 23 september en 12 december houden we een training over chemsex waarvoor je je kan inschrijven.
12 december 2024 van 09.00 tot 17.00, Utrecht

Klik hier als je je wilt inschrijven.

accreditatie

Deze training is geaccrediteerd door V&VN en Registerplein.

contact

Wil je een offerte aanvragen voor deze training? Of een op maat gemaakt leerplan? Neem contact op met Desiree van Dok. Lees hier vast onze leveringsvoorwaarden.

Ervaringen van
deelnemers

"Interessante training, waarbij veel aspecten van chemsex zijn behandeld."
"Ik werd in de training meermaals verbaasd door zaken die mij totaal onbekend waren en die handig zijn om mee te nemen in het werkveld."

Gerelateerde
trainingen

Spoedcursus: chemsex

Essentiële inzichten in het hoe en waarom van chemsex. Ook gaan we in op de onderliggende problematiek die vaak speelt...
  • Praktijkgerichte basistraining
  • Handvatten om het gesprek aan te gaan
  • Actuele kennis over middelen en setting
Meer informatie