Meteen naar de content

Kennis & Leren

Mainline biedt online en offline leerprogramma’s aan, speciaal op maat gemaakt om te voorzien in de kennisbehoeften van jouw organisatie. De leerpaden van Mainline zijn praktisch, realistisch en altijd gebaseerd op onze jarenlange ervaringen in het veld. Elke training is aan te passen aan de wensen van jouw organisatie. Elementen uit verschillende trainingen kunnen gecombineerd worden, we kunnen een op maat gemaakt leerplan ontwikkelen, of een losse training over een specifiek onderwerp geven.

Ontdek

We starten met een inventarisatie van het huidige kennisniveau en onderzoeken waar in het werk tegenaan wordt gelopen. We doen dit het liefst met de mensen die de training daadwerkelijk gaan volgen. Dit helpt om te begrijpen waar de leerbehoeften liggen. Op basis van deze bevindingen stellen we een leerplan op maat samen.

Leer

Mainline biedt een breed scala aan interactieve trainingsmogelijkheden. Face-to-face trainingen, virtuele coaching, zelfstudiecursussen of een hybride vorm. Wat je leert kun je gelijk in de praktijk toepassen. Het is ook mogelijk om coaching op de werkplek te doen, waarbij direct op de dynamiek en communicatie gereflecteerd wordt.

Bouw verder

Na de leerfase meet Mainline de impact, omdat we het belangrijk vinden dat de opgedane kennis goed wordt geborgd. Welke veranderingen zijn er doorgevoerd en hoe worden de nieuwe geleerde vaardigheden in praktijk gebracht? We zorgen dat de geleerde lessen worden ingebed in de manier van werken, zodat herhaling en bijscholing minder noodzakelijk is. Zo bouwen we efficiënt en effectief aan de ontwikkeling van jouw team.

Training: middelenkennis

Praktische basistraining over middelen. Deze training is onmisbaar voor professionals die te maken hebben met cliënten die drugs gebruiken.
  • Praktische middelentraining
  • Verdiept en vergroot je kennis over middelen en gebruik
Meer informatie

Training: contact maken

Training over hoe contact te maken met mensen die drugs gebruiken. Leer diverse communicatietechnieken en ga zelfverzekerd het gesprek in.
  • Praktijkgerichte basistraining
  • Leer iemand die gebruikt begrijpen
  • Diverse contactmethodes
Meer informatie

Training: verslaving

Je leert alles over verslaving in deze training. En ook: hoe kun jij empathisch omgaan met je cliënten en hun...
  • Actuele kennis
  • Ontwikkel visie op verslaving
  • Harm reduction tips
Meer informatie

Training: overdosispreventie

Leer met deze training hoe je effectief kunt handelen bij een overdosis. Met praktische informatie en waardevolle tips.
  • Praktijkgerichte basistraining
  • Tools om een overdosis te herkennen en voorkomen
Meer informatie