ENGLISH
 

Mainline magazine over Natural High

Het land van Roes is een veelzijdig land met oogverblindende vergezichten, stille wateren, drukke boulevards en af en toe een knalfeestje, een land van pieken en dalen. Maar er leiden meer wegen naar Roes. In deze Mainline gaan we daarom van de gebaande paden af.

Zo gaat voor journalist Klaas Boomsma de weg naar Roes over het hardlooppad. En wordt Prasand Baidjnath Misier ook de goede richting op gebracht door een vallei in Guatemala vol topkwaliteit cacao. Lees erover op pagina’s 8 en 4.

Dit nummer duiken we in alternatieve manieren om ons hoofd te stimuleren. Tom op bladzijde 18 weet hoe het is om te trippen op drugs. Maar pas echt gelukkig wordt hij van ademhalingstherapie. Verder in dit nummer de resultaten van een onderzoek naar dexamfetamine bij cokegebruikers.

Met een beetje dex op, oftewel de juiste breinstimulatie, wordt de drang naar wit een stuk minder, beweert onderzoeker Mascha Nuijten op pagina 10.Als klap op de vuurpijl maken we op de middenpagina’s de winnaar van de schrijfwedstrijd uit het jubileumnummer bekend. Lees daar ook de twee winnende verhalen.

Veel leesplezier!
Guido van Diepen | Hoofdredacteur


Alvast een aantal artikelen lezen:

Inhoudsopgave

Runner's high

Natural high, je kunt op veel manieren high worden


Naar de webshop

Alle Mainline magazines (vanaf 2014 | #3) zijn te vinden in de webshop. Bij de uitgaven vanaf 2016 zijn een aantal artikelen online te lezen.

Wilt u een specifieke uitgave lezen en thuis of op kantoor ontvangen, dan bestelt u deze in een handomdraai via onze webshop. Het tijdschrift is als los nummer en als abonnement verkrijgbaar.

Onze veldwerk activiteiten


Informeren

Tijdens het veldwerk voeren we voorlichtingsgesprekken en verwijzen we door naar de plekken waar men passende hulp kan krijgen. We stimuleren veiliger gebruik met als doel infectieziekten en gezondheidschade te voorkomen.

De informatie die we bieden is vrijblijvend en onbevooroordeeld. Als gebruikers een hulpvraag hebben, zijn we present. Vanuit die onafhankelijke positie horen we wat er speelt en wat er nodig is. Het stelt ons bovendien in staat om onze opgedane kennis praktisch in te zetten. Bijvoorbeeld via ons voorlichtingsmateriaal en onze trainingen.

Voorlichtingsmateriaal
De signalen die de veldwerkers van Mainline oppikken vertalen we naar/in uiteenlopend voorlichtingsmateriaal. Doel is dat gebruikers zich er in herkennen. We bespreken allerlei onderwerpen en benoemen problemen waar gebruikers mee kampen.

Een overzicht:

Het lifestyle magazine Mainline

Folders & brochures

Rapporten & onderzoek

Themabrieven (hepatitis C en/of hiv)
Signaleren

We verrichten ook veldonderzoek onder groepen waarvan het vermoeden bestaat dat ze gezondheidsrisico's lopen en/of vormen.

We doen onderzoek naar groepen mensen die:
• gezondheidsrisico’s lopen samenhangend met het middelengebruik,

• daarbij een mogelijk risico voor de volksgezondheid vormen,

• in een marginale maatschappelijke positie verkeren of daarin dreigen te geraken.

Daarbij onderzoeken we onder andere:
• de ins & outs van het gebruik en hun leefwereld,

• welke (harm reduction) informatiebehoefte er is,

• hoe de toegang tot zorg is en of bestaande zorg aansluit.


Waakhond

In het signaleren van trends onder doelgroepen en lacunes in het hulpaanbod, vervult Mainline een belangrijke 'waakhond' functie. We zoeken altijd de samenwerking met relevante partijen in het veld,

zodat we samen kunnen werken aan verbetering van het aanbod en de emancipatie van de verschillende doelgroepen.Copyright Mainline 2020. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.