ENGLISH
 

De eerste Nederlandse website over chemsex ooit!

Mainline lanceert chemsex.nl, voor wie neutrale informatie zoekt over seks onder invloed van drugs. Daarnaast bracht Mainline het hulpaanbod voor chemseks in heel Nederland in kaart. “Dit was nog nooit eerder gedaan. Gebruikers weten hierdoor eindelijk waar ze hulp kunnen vinden.”

“We zagen dat er nog geen website was gericht op chemseks. Mensen in die scene moesten overal gesprokkeld hun informatie vinden”, aldus Leon Knoops, chemseks-expert van Stichting Mainline. Voor het eerst bracht Mainline alle informatie over seks en drugs in kaart en zette het op een website. Met tips voor harm reduction, ervaringsverhalen en support. De website is voor iedereen die gecontroleerd wil gebruiken, een pauze wil inlassen, wil stoppen, of gestopt wil blijven. Daarnaast is er informatie voor professionals die meer wil leren over chemseks, cliënten willen doorverwijzen en naasten.

Landelijke zorgkaart

Waar moeten gebruikers naartoe als ze hulp zoeken? Het is aanbod is versnipperd. Weet de desbetreffende hulpverlener wel wat chemseks is? Word je zonder oordeel behandeld? Mainline benaderde hulpverleners door heel het land en maakte een overzicht van hulpverleners die aangeven kennis te hebben over chemseks en zonder oordeel cliënten te behandelen. Mainline is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van zorg.

Wil je als zorgprofessional met jouw organisatie ook opgenomen worden in de zorgkaart? Vul dan het aanmeldformulier in.

Later in het jaar wordt de Engelstalige variant van de website gelanceerd.


Chemsex.nl is ontwikkeld door Mainline en wordt gesteund door Jellinek, GGD en Soa Aids Nederland.


Meer info? neem contact op via chemsex@mainline.nl

Copyright Mainline 2023. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.