ENGLISH
 

Harm reduction collega vast in Iran

Teken de petitie om Olivier Vandecasteele vrij te laten. Hij zit al meer dan een jaar onterecht vast in Iran. Hij is werkzaam voor de non-profitorganisatie Relief International, een Belgische harm reduction organisatie. 

Tijdens een korte werkreis in februari 2022 werd Vandecasteele gearresteerd. Vandecasteele is veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf. Hij zit op dit moment volgens zijn familie in een cel zonder ramen en heeft geen toegang tot frisse lucht of gezondheidszorg.

Volgens de Belgische minister van Justitie is er een rechtstreeks verband tussen Vandecasteeles arrestatie en de veroordeling in België van een Iraanse ex-diplomaat voor een terroristisch misdrijf. Dit wekt sterk de indruk dat Vandecasteele onwettig wordt vastgehouden om als ‘ruilmiddel’ te worden gebruikt door de Iraanse autoriteiten.

Mainline is ontzettend geschrokken dat een harm reduction collega dit overkomen is. En vreest voor het lot van andere harm reduction collega’s. En doet mee aan de oproep aan de Iraanse autoriteiten om Vandecasteele vrij te laten.

Teken hier de petitie. 

Copyright Mainline 2023. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.