ENGLISH
 

Nieuwe veldwerker: Has Cornelissen

Sinds begin mei is Has Cornelissen veldwerker bij Mainline. Ondanks zijn achtergrond als natuurkundige, bewegen Mainline en Has zich al lange tijd op parallelle paden. 

Zo is Has betrokken bij het Landelijk Steunpunt Druggebruikers, Medisch-sociale Dienst Heroïne Gebruikers, Legalize, Psychotropica en diverse andere maatschappelijke en commerciële instellingen die voor een onderbouwd drugsbeleid staan. Samen met Toon en Ella bemant Has het veldwerkteam wat door het land reist om signalen van druggebruikers op te pikken en harm reduction te promoten. “Ik vind het ook kei gaaf dat ik nieuwe netwerken mag aanboren binnen het peer2peerproject!”


Waar komt die fascinatie voor middelen vandaan? “Natuurkunde wordt toffer als je het interdisciplinair bekijkt, bijvoorbeeld in gesprek met een wiskundige of scheikundige. Bij drugsbeleid is interdisciplinariteit de kern van de complexiteit. Middelen zijn een onderdeel bij sociologie, psychologie, economie, rechten, farmacologie, geschiedenis, scheikunde en nog veel meer. Mij fascineert het om uiteenlopende expertises met elkaar te koppelen. Er is sprake van uiteenlopende eigenschappen, maar toch overlap. Die complexiteit is mijn uitdaging. Met het uitgebreide netwerk en de expertise die ik meeneem, denk ik dat ik bij Mainline prima op mijn plek zit: met de poten in de modder word je serieuzer genomen dan als ideologisch individu. Gek eigenlijk dat we dit nooit eerder hebben bedacht!”. 


Copyright Mainline 2022. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.