ENGLISH
 

Crowdfunding voor House of HIV van start!

Draag jij een steentje bij aan onze campagne? House of Hiv is een tentoonstelling over 40 jaar hiv- en aids community-initiatieven in Nederland en vindt plaats van 19 augustus tot en met 9 september in Amsterdam.

Wie zijn wij?
House of Hiv is een samenwerking tussen Trans United, Mainline, Prostitutie Informatie Centrum, Hiv Vereniging, Black Queer Archives, IHLIA en hello gorgeous.

Vanuit al deze organisaties willen we van House of Hiv een diverse en inclusieve tentoonstelling maken, waarmee we het onzichtbare zichtbaar maken.
Waarom House of Hiv?
In 1982 overleed in ons land de eerste mens aan de gevolgen van aids. In de 40 jaar sindsdien zijn er veel mensen geweest die opstonden om een initiatief te starten. Om voor mensen met hiv en aids te zorgen, met elkaar te rouwen en dierbaren blijvend te herinneren, en elkaar te informeren over hiv en hoe je het kunt voorkomen.

Steun onze campagne!


Met House of Hiv willen we een licht schijnen op de vele mooie gebaren van betrokkenheid en activisme. In het bijzonder geven we een podium aan verhalen die nog onvoldoende zijn belicht. House of Hiv maakt bovendien ook een begin in het archiveren van de geschiedenis van het Nederlandse hiv-activisme.

Wat gaan we doen?
Verspreid over diverse locaties in de stad worden er kamers gevuld met persoonlijke verhalen uit de verschillende door hiv getroffen community’s zoals drugsgebruikers, (trans) sekswerkers en homomannen. Verhalen over mensen die opstonden toen het nodig was. Over deelnemers en vrijwilligers. En over de vele initiatieven van de afgelopen vier decennia.

House of Hiv is een huis in aanbouw, waarin we zoveel mogelijk verhalen de plek willen geven die ze verdienen.

Jouw donatie helpt ons enorm!
We werken hard aan onze expo, maar kunnen het niet zonder jouw steun. We hebben veel bijzondere verhalen verzameld die we graag op een mooie manier willen tentoonstellen, maar we hebben nog niet voldoende geld om een serieus begin te maken met het archiveren/documenteren van de geschiedenis van onze hiv-community's. Wil je ons helpen om House of Hiv te kunnen realiseren, doneer! We zijn blij met elke bijdrage, groot of klein.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Dan kan je de campagne volgen op:
Twitter: @hellogorgeousnl
Facebook: hello gorgeous
Instagram: hello gorgeousCopyright Mainline 2022. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.