ENGLISH
 

Worlds of Opiates door lockdown helaas gesloten


3 december tot 31 december organiseert Mainline's sociale onderneming Poppi de pop-up expo 'Worlds of Opiates'. De expo is elke dag open tussen 11 en 17:00 uur. Je vindt ons op het Amsterdamse Centraal Station in de Amstelpassage, unit 33p.Ontdek tijdens de expo hoe opiaten alomtegenwoordig zijn in onze wereld. Loop door een veld van 3D-papaverplanten en leer de eigenschappen en gedaantes van de krachtigste bloem die de mensheid kent. Interactieve kijkdozen vertellen verhalen over opium, heroïne en pijnstillers. Dezelfde werkzame stof in verschillende verschijningsvormen, die verschillende maatschappelijke reacties teweegbrengen. 


Opium als date rape drug in de 17e eeuw, als kalmerings- en slaapmiddel voor de Paus in de 18e eeuw en als ‘party drug’ voor piraten die op het punt stonden een schip te enteren. Hoe morfine de fronten van de Vietnam-oorlog veroverde als pijnbestrijder en hoe heroïne ooit werd geïntroduceerd als niet-verslavend. Andere tijden, andere werelden, die je door deze expo betreedt.

Deze expo vind je in Lil’ Amsterdam, in de Amstelpassage in het Centraal Station van Amsterdam. Je kunt hem bezoeken in combinatie met onze Digital Drugs Tour, die in het teken staat van het heroïne-tijdperk in Amsterdam. De expo is op donatiebasis. Bepaal zelf wat hij je waard is. Met de inkomsten bouwen we verder aan de verwerkelijking van Poppi Drugsmuseum. 

Meer info: https://poppi.amsterdam/evenementen/worlds-of-opiates/ 

Copyright Mainline 2022. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.