ENGLISH
 

Mainline en jongvolwassenen die drugs gebruiken

Werk je met jongvolwassenen die drugs gebruiken? Mainline werkt sinds dit jaar met jongvolwassen ervaringsdeskundigen om hun leeftijdsgenoten te bereiken met voorlichting. Ook bieden we ondersteuning aan professionals. Bestel ons nieuwe magazine, vraag advies over een casus of verbeter je drugskennis met een training. 

Alle activiteiten van Mainline staan in het teken van harm reduction. Deze aanpak biedt mensen kansen om de controle over hun leven terug te pakken binnen voor hen haalbare kaders. Sinds dit jaar doen we samen met ervaringsdeskundige jongvolwassenen (het pilotproject Peer2Peer) veldwerk gericht op harm reduction om hun leeftijdsgenoten te bereiken. Ook bieden we ondersteuning aan professionals die met jongvolwassenen werken. Hieronder vind je een overzicht van deze ondersteuning.Bestel Mainline Magazine.

1x per jaar maken we een editie speciaal voor jongvolwassenen. Bestel hem gratis in onze webshop. Heb je een brief van ons ontvangen? Dan sturen we je in het vervolg gratis een aantal exemplaren op. Wil je meer, minder of helemaal niets ontvangen? Stuur een bericht naar Desiree van Dok (d.vandok@mainline.nl) met als onderwerp 'Magazine jongvolwassenen'. 
Bestel voorlichtingsmateriaal

We hebben een rijk archief aan gratis folders, posters, handboeken en vele edities van het magazine. Allemaal in de taal van de doelgroep. Bestel het om uit te delen onder cliënten, om een beter begrip te krijgen van hun belevingswereld of om het gesprek te starten over drugs. Het meeste voorlichtingsmateriaal is gratis (alleen verzendkosten) en te bestellen in onze webshop


Nodig een veldwerker uit

De kern van ons werk is het veldwerk. Samen met jongvolwassen peers maken we laagdrempelig contact met mensen die drugs gebruiken. We worden gewaardeerd vanwege onze vertrouwelijkheid, deskundigheid en het vermogen om zonder oordeel te luisteren. Ook geven we voorlichting over manieren om de schade van drugs te beperken. Neem contact op met Annet Vogelaar (a.vogelaar@mainline.nl) voor de mogelijkheden van een bezoek door een veldwerker. Voor meer informatie over onze visie op harm reduction, kijk hier


Neem deel aan ons Peer2Peer-project

In ons Peer2Peer-project doen we samen met jongvolwassen ervaringsdeskundigen (=peers) veldwerk. Om een luisterend oor te bieden, lacunes in hulpverlening te ontdekken en om gedegen voorlichting te geven. Deze peers zijn soms nog actief in gebruik en hebben een verleden met complexe (psychische) problemen. Door met hen te werken, vergroten wij ons bereik onder deze doelgroep en krijgen zijn de kans om iets positiefs met hun ervaringen te doen. We staan altijd open voor nieuwe peers. Ken je iemand die wil deelnemen? Neem contact op met coördinator Annet Vogelaar voor de mogelijkheden: a.vogelaar@mainline.nlTrainingen en webinars

Actuele kennis van drugs, gebruik en gebruiker zijn belangrijk om contact te maken en schade te voorkomen. Onder jongvolwassenen wordt veel geëxperimenteerd , dus nieuwe kennis is al snel gedateerd. Mainline geeft trainingen die de kennis van professionals snel vergroten. Met dynamische, interactieve en praktische trainingen die betaalbaar zijn. Kijk op onze trainingspagina voor het actuele trainingsaanbod en om direct te boeken. Heb je een brief van ons ontvangen? Dan krijg je korting op het webinar Drugskennis van 12 oktober tussen 19.30 en 22.30. Deze korting ontvang je door een mail te sturen naar Desiree van Dok (d.vandok@mainline.nl) met als onderwerp 'Webinar korting'.


Vraag ons om advies 

Loop je aan tegen issues rondom druggebruik met je cliënt? Bijvoorbeeld het effect op gezondheid, de gebruikstechniek, zelfcontrole of psychische gezondheid? Dan denken we graag met je mee. Neem contact op met Ingrid Bakker (i.bakker@mainline.nl).  


Meer weten over Mainline en onze missie?

We zetten ons al ruim 30 jaar in voor de gezondheid en waardigheid van druggebruikers. Hierbij is harm reduction ons uitgangspunt. Lees hier meer over onze missie, waarden en team. 

Copyright Mainline 2021. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.