ENGLISH
 

23 november: extra training Ins en Outs van Chemsex

Door de grote aandacht voor deze training in juni, organiseren we hem in november opnieuw. Geschikt voor alle disciplines binnen de (geestelijke) gezondheids- en verslavingszorg en de LHBT+ community. Meld je aan voor deze training op 23 november van 9.00 tot 17.30 uur in Utrecht (inclusief lunch).

Chemsex is een groeiend fenomeen dat in de zorg nog weinig wordt herkend en erkend. Ons Chemsex Team heeft een training ontwikkeld vol kennis en tools om het gesprek aan te gaan. Welke middelen en combi’s zijn populair? Hoe praat je zonder oordeel over seks en gebruik? Geschikt voor alle disciplines binnen de (geestelijke) gezondheids- en verslavingszorg en de LHBT+ community. Met trainingsacteur en ervaringsdeskundige. Meld je aan voor deze training op 23 november van 9.00 tot 17.30 uur in De Zalen van Zeven in Utrecht (inclusief lunch). Ook voor groepen te boeken. 

Download hier de flyer van Ins en Outs van Chemsex.


Verpleegkundige Charelle Zwiggelaar van het Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Rotterdam-Rijnmond volgde de training in juni.

“Het eerste deel is vooral theoretisch. Leon (een van de trainers, red) koppelt die aan veel interessante praktijkvoorbeelden. Daardoor kreeg ik er meer feeling bij. Normaal gesproken haak ik af als een theoretisch deel wat langer duurt. Zo van: nu is het te veel. Maar hier bleef de concentratie. Ook het persoonlijke verhaal van de ervaringsdeskundige kwam binnen. Het was zo sterk, je zag de emotie in zijn lijf, dat maakte het voor mij ontroerend. En in de middag hebben we geoefend in de gespreksvoering. Luisteren, samenvatten, doorvragen. Steeds op basis van eigen casussen. Dat was superwaardevol: door het veel te doen, werd het steeds makkelijker om de juiste benadering in een gesprek te vinden. Normaal gesproken is die tijd er niet.”

Lees hier verder over Charelle's ervaringen met chemsex tijdens haar PrEP-spreekuur.

Meer weten over chemsex en support? Kijk op de pagina van ons Chemsex Team.

Copyright Mainline 2021. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.