ENGLISH
 

Harm reduction heeft jouw hulp NU nodig

We zijn bezorgd en ook een beetje boos. Decennialang was Nederland een van de belangrijkste – en laatste – financiers van progressief, internationaal drugsbeleid. Aan dit succesverhaal, waarmee over de hele wereld levens zijn gered, lijkt nu een einde te komen.

Per 1 januari wil Nederland de jaarlijkse investering van 6 miljoen euro stoppen. Onze organisatie kan die klap, hoe zwaar ook voor ons internationaal werk, uiteindelijk wel opvangen. Maar hoe ziet de toekomst eruit voor gebruikers wereldwijd? Nederland is altijd de motor geweest achter succesvolle interventies als spuitomruil, methadonverstrekking, gebruiksruimtes en decriminalisatie. Er is geen ander land die deze rol gaat overnemen. Directeur Mac Busz schreef een indringend verhaal over de gevolgen voor mensen van Johannesburg tot Jakarta. Het is nog niet te laat: help ons!
Wij zetten nu alles op alles: op 15 oktober ging online een petitie naar de Tweede Kamer, die onder meer bestaat uit deze campagnewebsite. Kun je ons helpen? Geef helemaal onderaan de website in een reactie aan wat harm reduction voor jou of jouw cliënten betekent. Zo zien Kamerleden wat er verloren kan gaan. Want als dit Nederlands internationale beleid wordt, wat kunnen we straks dan van het nationale drugsbeleid verwachten? Dankjewel voor je steun!


Copyright Mainline 2022. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.