ENGLISH
 

Donker

Daar lig ik dan, in het donker. Ben ik het wel? Of is het een van de vele anderen die ik in de afgelopen dagen en nachten voorbij heb zien komen? En als ik het ben, dan adem ik in ieder geval nog. 

Door Sjef Pelsser

Waar ben ik eigenlijk, maar misschien nog belangrijker, wie ben ik eigenlijk? En waarom doe ik dit, wat brengt het me? Ik word misselijk van al die vraagtekens. En misschien ook wel van het feit dat ik al zo lang niet meer gegeten en gedronken heb.
Rust en onrust, ze lopen in elkaar over. Zoals de kluwen van jongens en mannen in elkaar over lopen. Wat doen ze eigenlijk hier, en wie heeft ze uitgenodigd? Alsof dat belangrijk is. Ik verlies me toch wel weer. In ongeremd niet kunnen stoppen, in meer en nog meer. In verwarring en in heldere momenten. Alle talen, alle kleuren, alle leeftijden. De discriminatie is ver te zoeken. 

Er wordt geen toegangsgeld gevraagd. Of eigenlijk wel. In de vorm van witte kristallen. Daarmee verschaf je je toegang tot het donker. En het licht. En het God zijn die danst met de duivel. Onoverwinnelijk en reddeloos verloren. Zie daar maar eens uit te komen. Ik weet niet hoe. Wist ik maar hoe. Ik hoor een bel. Of geklop. Weer iemand. Of is het een wake-up call? Wie zal het zeggen. In het donker zijn er vele vragen en weinig antwoorden. Ik weet niet eens of ik mijn ogen open heb. Of het avond is of midden op de dag. Het is de macht en de kracht van de witte kristallen, die roept, steeds harder. Zou het helpen als ik doof zou zijn? Of blind? Of dood? In dat laatste geval heb ik het hele pakket. Drie halen, slechts één betalen. 

In het donker maak ik mijn keuzes. En in het donker veroordeel ik mezelf. Het wordt tijd dat ik het juiste kies, dat ik op zoek ga naar het licht. Ik zie de glinstering van een injectienaald.

Morgen is het nog steeds donker! 

Sjef Pelsser is veldwerker bij Mainline in het Chemsex Team. Hij schreef dit verhaal in 2017, twee jaar nadat hij stopte met chemsex. 

Meer weten over chemsex, heb je vragen of informatie nodig? Lees hier wat Mainline voor je kan doen. 

Copyright Mainline 2020. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.