ENGLISH
 

Chems on Tour: Ins en outs van chemsex

Over drugs, seks en datingapps in de gay community.

Het aantal homo- en biseksuele mannen dat seks met drugs combineert, groeit wereldwijd in de gay community. Tegelijkertijd kampt de groep mannen met psychische, lichamelijke en seksuele klachten als gevolg van chemsex. Daarom organiseert Mainline een viertal chemsex-avonden door heel Nederland: Chems on tour.

In de donkere weken voor Kerst vindt op dinsdag 12 november in Rotterdam de landelijke aftrap plaats. Deze interactieve avond wordt na Rotterdam ook in Nijmegen, Tilburg en Groningen georganiseerd.

Chems on Tour gaat over drugs, seks en datingapps in de gay community. Samen met (ex-)gebruikers en professionals van stedelijke en regionale organisaties worden de voor- en nadelen van druggebruik tijdens seks besproken. Met actuele info en kennis over chemsex en een open podium voor persoonlijke vragen, ervaringen, verhalen en dilemma’s. Chems on Tour eindigt met een debat over de hamvraag: ‘Chemsex, hoe blijft de seks geil?’ Variatie van middelen
Dat het druggebruik tijdens seks on de gay community groeit, blijkt uit online veldwerk en signalen vanuit de community en professionals. Chems maken de seks intenser, langduriger en grensverleggend. In de Mainline monitoring van gay datingapps is te zien dat steeds meer mannen termen als ‘chems friendly’, ‘party and play’ of ‘chems’ als profieltekst gebruiken. De laatste jaren is bovendien de variatie van middelen toegenomen. Behalve bijvoorbeeld XTC, GHB of cocaïne, wordt steeds vaker crystal meth (Tina), 3-MMC, 2-CB, 4-FA, 4-MEC en Mephedrone gebruikt.

Mainline en de deelnemende organisaties vinden het belangrijk het taboe rond chemsex in de gay community te doorbreken. Dit gezien het stigma rond gay seks, druggebruik en bareseks. Het is belangrijk dat de gemeenschap zonder oordeel klaarstaat voor mannen die aan de gevolgen van chemsex afglijden.
De avond is zowel bedoeld voor mannen die nieuwsgierig zijn naar, of ervaring hebben met chemsex, als voor mannen die niet (meer) gebruiken en vrienden of naasten van (ex-)gebruikende mannen. 

Welkom bij Chems on tour! De avonden zijn vrij toegankelijk en stigmavrij. Be on time! Napraten? Aansluitend is de bar geopend.

Chems on Tour:

Donderdag 19 december
Groningen
Het Clubhuis
20:00 – 22:00 uur
Inloop 19:30 uur
I.s.m. Sense Noord Nederland, COC

Houd Mainline in de gaten voor meer (achtergrond)informatie, updates over locaties en het volledige programma. Of mail naar chemsex@mainline.nl. Of bel 020- 682 26 60 en vraag naar Sjef of Leon.

Bezoek ook Mainline's chemsex drop-in avonden. 

Copyright Mainline 2020. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.