ENGLISH
 

FLASHMOB: YOGASNUIVEN OP DE DAM

Yogasnuivers verzamelen zich woensdag 26 juni (internationale antidrugsdag) om 15 uur op de Dam voor een yogasnuifsessie. Onder leiding van een echte yoga docente - ‘adem uit, snuif in’ - worden poses als de ‘sos’-groet ingenomen om wit poeder van de yogamatjes af te snuiven. Want zo doen yogasnuivers dat.

De flashmob is een actie van Poppi Drugs Museum Amsterdam om de hypocrisie omtrent drugs aan te kaarten. In het publieke debat is namelijk een nieuwe trend merkbaar: de morele veroordeling van gebruikers.

Yogasnuivers
Sofyan Mbarki, voorzitter van de Amsterdamse PvdA-fractie, wijst in Het Parool van 19 juni de vinger naar de Zuidas. Want daar zou op vrijdagmiddag geen cocaïne meer gesnoven moeten worden. Politiebaas Erik Akerboom riep in 2018 al dat mensen die doordeweeks bewust bezig zijn met gezondheid of milieu in het weekend geen drugs zouden moeten gebruiken. Hij sprak van ‘cocaine yogi’s’ en houdt ze verantwoordelijk voor drugsmoorden. De Telegraaf lanceerde gretig de term ‘yogasnuiver’.  

Open dialoog en beter beleid
“Poppi is van mening dat drugsgebruikers wegzetten en veroordelen niet de oplossing is, maar juist het probleem,” zegt Machteld Busz van Poppi. “Drugs zijn van alle tijden en worden in alle lagen van de samenleving gebruikt. De War On Drugs die al jaren woedt om het gebruik terug te dringen, heeft averechts gewerkt, blijkt uit internationaal onderzoek. De afgelopen tien jaar worden alleen maar meer drugs geproduceerd, verhandeld en gebruikt. Ook het aantal drugsdoden is alleen maar gestegen. Laten we het hebben over beter beleid.”

Busz: “Poppi pleit voor een open dialoog over gebruik, beleid en een vuist tegen hypocrisie. Alleen met een open dialoog kunnen gezondheidsproblemen, criminaliteit en milieuschade worden aangepakt.” Juist met openheid kunnen gezondheidsproblemen, criminaliteit en milieuschade worden aangepakt.

Kom daarom allemaal naar de Poppi Flashmob Yogasnuiven op de Dam. Vergeet je matje niet. 

Locatie: de Dam
Aanvang: 15 uur
Start sessie: 15.30
Vergeet je matje niet (wij regelen de dope)

Facebook eventVoor meer informatie over het initiatief Poppi: poppi.amsterdam
Poppi Drugs Museum Amsterdam is een initiatief van Stichting Mainline: mainline.nl

Voor redactie:

Voor meer informatie neem contact op met:
Machteld Busz: m.busz@mainline.nl / 0643026206
Guido van Diepen: g.vandiepen@mainline.nl / 0625455249

Copyright Mainline 2021. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.