ENGLISH
 

Chemsex en GHB-debat in De School  

Afgelopen februari presenteerde Mainline in samenwerking met Club De School twee succesvolle thema-avonden over chemsex en GHB. Kon je er niet bij zijn? Lees hier een kort verslag.  

Het chemsex-debat was specifiek gericht op de LHBT-gemeenschap. In de sfeervol verlichte ruimte leidde moderator Monty Aal de avond in. Mainliner Leon Knoops gaf een spoedcursus chemsex: wat is chemsex en veel gebruikte slang? Wat is de meerwaarde en wanneer kan het misgaan?


De twee ervaringsdeskundigen, Sjef en Thor, deelden hun ervaringen over crystal meth-gebruik en vertelden in alle openheid over hun gebruik, wat het met hen deed, en hoe en waarom ze uiteindelijk chemsex achter zich lieten. Marije Janssen van het Platform voor Seksualiteit gaf prikkelende informatie over de definitie van geile seks, de meerwaarde van druggebruik tijdens de seks en hoe je zonder chems toch spannende seks kunt hebben. De avond werd door ruim vijftig mensen bezocht.  GHB debat 
Een week later kwamen ruim zeventig mensen naar De School om deel te nemen aan het debat over GHB. De presentatie was in handen van Mainliner Simon Williams. Naast persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen Mart en Bono en een interview met Sanne van Gaalen over GHB-gebruik in Nederland, was er ook aandacht voor de impact van gebruik in het nachtleven.

Twee medewerkers van De School deelden hun ervaringen hoe te dealen met GHB-gebruikers die (f)out gaan. Het publiek leerde ook hoe je iemand die in een G-slaap belandt in de stabiele zijligging legt. Daarna was er ruimte voor vragen en discussie. Daarmee werd een eerste succesvolle samenwerking van Mainline met Club De School afgesloten.   


Copyright Mainline 2019. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.