ENGLISH
 

Chatten over chemsex

Komende zomer wordt het zorgaanbod voor mannen die aan chemsex doen uitgebreid met een chatmogelijkheid. Steeds meer mannen hebben behoefte aan een laagdrempelige manier om onbevooroordeeld over hun gebruik te spreken. 

Vanaf augustus 2018 kunnen homo- en biseksuele mannen elke dinsdag en woensdag tussen 15.00 en 18.00 uur anoniem chatten met medewerkers van het chemsex-team. Zij bieden een veilige omgeving om vragen te stellen, advies te krijgen of ervaringen met chemsex te delen.

Inmiddels organiseert Mainline ruim twee jaar wekelijkse gespreksgroepen. Binnenkort is het team ook online bereikbaar. Beide activiteiten zijn gericht op mannen die zoeken naar zelfcontrole en willen minderen of stoppen.

De chatfunctie wordt ook gekoppeld aan sexntina.nl, een website van Mainline en Soa Aids Nederland, over het gebruik van crystal meth (tina) tijdens seks. Beide organisaties vinden het belangrijk dat er gedegen informatie beschikbaar is over tina, slammen en bareseks zodat mannen meer weloverwogen keuzes kunnen maken. Frequent gebruik van crystal meth kan leiden tot een slechte seksuele, fysieke en geestelijke gezondheid.Voor wie wil stoppen, is een landelijke zorgkaart opgenomen met professionals die onbevooroordeeld zijn en voldoende kennis hebben over tina. Via sexntina.nl kunnen mannen nu al per e-mail contact opnemen voor informatie, advies, doorverwijzing of een persoonlijk gesprek.

Copyright Mainline 2019. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.