ENGLISH
 

European Chemsex Forum Berlijn

In Berlijn vond van 22 tot 24 maart het tweede European Chemsex Forum plaats. Ruim 250 participanten uit 28 landen deelden recente ontwikkelingen rond chemsex in de gayscene. 

De nadruk lag vooral op effectieve en praktische interventies voor problematisch gebruik.
Mainline was een belangrijke en uitdagende rol toebedeeld. Leon Knoops opende met een key note waarin hij inzoomde op drie kernvragen.

  • Wat is problematisch druggebruik tijdens chemsex?
  • Waarom is het belangrijk het stigma rond homoseks, druggebruik, hiv en seks zonder condoom te doorbreken?
  • Wat is een mogelijk effectief antwoord op problematische chemsex?  

Mainline ontwikkelde afgelopen jaren een scala aan activiteiten, interventies en samenwerkingsverbanden voor mannen die doen aan chemsex. Ingrid Bakker sloot het congres af met de “geleerde lessen” van 3 jaar pragmatische benadering van het fenomeen chemsex.

Ook de Mainline infostand werd drukbezocht. De pas gelanceerde website over crystal meth, sexntina.nl werd internationaal gepromoot. En het publiek kon hier kennis maken met verschillende publicaties rondom het onderwerp chemsex, inclusief de kersverse Engelse Mainline over het onderwerp. 

Voor meer achtergrondinformatie over de congresdagen, lees onderstaande verslagen:

Loneliness and community are key to chemsex

The chemsex response is reshaping sexual health services and reinventing harm reductionWil je meer weten over Europese ontwikkelingen rond chemsex? Er is een netwerkplatform voor professionals, met ruim 450 Europese contacten, waar ook een uitgebreide databank van onderzoeken, infomateriaal en posterpresentaties is terug te vinden. 

Meld je aan bij chemsex.groups.io

Copyright Mainline 2019. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.