ENGLISH
 

MDHG BESTAAT 40 JAAR!

Jubileumsymposium ‘Van Junkiebond tot Straatvangnet?’. Op vrijdag 8 december vierde de MDHG – afkorting voor Medisch-sociale Dienst Heroïne Gebruikers – haar veertigjarige bestaan in stijl.

Of eigenlijk, het 42-jarige bestaan, zoals medeoprichter August de Loor vertelde in zijn presentatie over de voorgeschiedenis van de MDHG. Verschillende sprekers gaven ons een kijkje in de vroege jaren van de vereniging: door de opkomst van heroïne en gebruik op straat zat de conservatieve hulpverlening met de handen in het haar. 

Dat het werk van de MDHG nog steeds actueel is kwam naar voren in de presentaties over de huidige doelstellingen van de vereniging: MDHG is onafhankelijk en kan de belangen van druggebruikers daardoor bij uitstek goed behartigen. Na een middag vol interessante sprekers en workshops, volgde de avond met borrel, een maaltijd om je vingers bij af te likken, en natuurlijk: een feest.

Interessant detail: Mainline is 26 jaar geleden ontstaan vanuit de MDHG, toen drie van haar leden - John-Peter Kools, Tijs van den Boomen en Rob Brandsma - begonnen met het magazine, een spuitomruil en voorlichting op straat. Mainline wil daarmee onze MDHG-familie, nogmaals, heel hartelijk feliciteren.

Oprichters August en Piet vertellen over de vroege jaren van MDHG

Hartelijk gefeliciteerd MDHG!

Copyright Mainline 2019. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.