ENGLISH
 

HCV Screening in Amsterdam met de Regenboog Groep en de GGD Amsterdam

Dit najaar is Mainline in samenwerking met de Regenboog Groep (initiatiefnemer van het project) en de GGD gestart met het Hepatitis C  screeningsproject, dat momenteel op volle toeren draait. 

Iedere week wordt er door een team van Mainline, de Regenboog Groep en verpleegkundigen van de GGD  een nieuwe maatschappelijke opvanglocatie of inloophuis bezocht en worden bewoners of bezoekers gemotiveerd zich te laten testen op Hepatitis C. 

De medewerkers van de instellingen worden eerst getraind door de Regenboog Groep en in de woonkamer van de locatie wordt er door Mainline kennis gedeeld met de bezoekers / bewoners over Hepatitis C , wordt er een risico checklijst afgenomen en wordt men begeleid naar de verpleegkundigen die een speekseltest afnemen. Iedereen die mee doet mag een cadeautje uitzoeken en na een half uur zijn de uitslagen al bekend. De mensen van wie de uitslag van de test positief is, worden begeleid door de verpleegkundigen  voor uitgebreider bloedonderzoek en waar nodig voor een behandeling.  


Inmiddels heeft ons team acht maatschappelijke opvanglocaties en twee inloophuizen bezocht.
De komende weken zal ons team nog vier locaties bezoeken en zal het project worden afgerond. 

Copyright Mainline 2019. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.