ENGLISH
 

Start van de hepatitis C screening

In Amsterdam is het project voor de bewustwording, opsporing, screening en toeleiding tot effectieve hepatitis C zorg op 24 augustus van start gegaan bij de Volksbond in de Jan Rebelstraat. 

Het project is geïnitieerd door de Regenboog Groep en is in de uitvoering een samenwerkings-verband tussen de GGD Amsterdam (MGGZ), Mainline en de Regenboog Groep die het project tevens coördineert. Het gaat hier om cliënten die gebruik maken van de Maatschappelijke Opvang in Amsterdam.


Met dit onderzoek willen we mensen opsporen in de Maatschappelijk Opvang en inloopcentra in Amsterdam die geïnfecteerd zijn met het hepatitis C-virus en die niet behandeld worden voor hepatitis C. Met behulp van een risico checklist wordt gekeken of een cliënt risico heeft gelopen op hepatitis C.

Als er risico is gelopen kan de GGD verpleegkundige een speekseltest afnemen om te zien of het virus mogelijk aanwezig is waarbij degene dan wordt geïnformeerd over de toekomstige behandeling.

Sinds een paar jaar is er voor hepatitis C een heel goede behandeling beschikbaar met een pil die drie maanden iedere dag moet worden ingenomen. Er zijn vrijwel geen bijwerkingen. De behandeling wordt door de zorgverzekering vergoed vanuit het basispakket.


In het najaar van 2017 zullen we samen met de Regenboog Groep en de GGD (MGGZ) 14 screeningsevents organiseren.

Natuurlijk brengen wij u na verloop van het traject op de hoogte van de resultaten.

Copyright Mainline 2022. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.