ENGLISH
 

Mainline magazine over Psychiatrie

Blijkbaar hebben druggies bovenmatige interesse in de psyche. Niet zo vreemd natuurlijk, gezien drugs bij uitstek je bewustzijn veranderen. De een gebruikt om zijn geest te verruimen, de ander juist om zijn overprikkelde geest te dempen.

Op pagina 10 vertellen gebruikers over de drugs en medicijnen die ze nemen. Voorgeschreven medicijnen worden afgewisseld met uitgekiende zelfmedicatie-strategiee╠łn, voor velen een weg van trial-and-error.

Dat op eigen houtje niet voor iedereen goed uitpakt, blijkt uit het heftige verhaal van Emanuel op pagina 4. De ene psychose volgde de andere op, maar de politieagenten die plots in zijn huis stonden, bleken geen hallucinatie.

Steeds meer onderzoek toont aan dat bepaalde drugs in therapeutische setting psychiatrische klachten kunnen verhelpen of verminderen. Tenminste: als die verholpen moeten worden. Want zoals woonbegeleider Bonita zegt op pagina 13:

Wie is er nu eigenlijk gek?


Alvast een aantal artikelen lezen:

Inhoudsopgave

Drugs tegen depressie

Het druggebruik van borderliners


Naar de webshop

Alle Mainline magazines (vanaf 2014 | #3) zijn te vinden in de webshop. Bij de uitgaven vanaf 2016 zijn een aantal artikelen online te lezen.

Wilt u een specifieke uitgave lezen en thuis of op kantoor ontvangen, dan bestelt u deze in een handomdraai via onze webshop. Het tijdschrift is als los nummer en als abonnement verkrijgbaar.

Copyright Mainline 2018. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.