ENGLISH

Chemsex; open training in Utrecht 26 oktober 2017

Mainline signaleert sinds 2012 een toename van het gebruik van crystal meth tijdens de seks in de Nederlandse gayscene. Ook het intraveneus injecteren van drugs (slammen genaamd) neemt binnen bepaalde seksnetwerken gestaag toe. 

Chemsex

Onder professionals is dit fenomeen beter bekend als chemsex. Beide trends kunnen lichamelijke, geestelijke en seksuele klachten veroorzaken. Voor professionals is het vaak moeilijk het gesprek over druggebruik aan te gaan. 

De open training belicht verschillende facetten rond chemsex en is gericht op professionals uit de (seksuele) gezondheids- en verslavingszorg. Zo wordt uitgebreid ingezoomd op zowel populaire als nieuwe middelen en combi’s die momenteel worden gebruikt. Wat is de meerwaarde? Maar ook welke klachten kunnen opspelen? Heeft gebruik invloed op de seksuele gezondheid? Hoe ga je als professional het gesprek aan en kunnen mannen met een hulpvraag beter worden doorverwezen?

Naast het openhartig verhaal van een ervaringsdeskundige, zal een seksuoloog vertellen over mogelijke onderliggende issues en geeft een zorgprofessional een update van risicoreductie strategieën die in de chemsex scene worden toegepast. 

Wanneer: donderdag 26 oktober 2017, van 9:30 tot 17:00 uur
Waar: Utrecht (loopafstand CS)
Kosten: 300 euro p/p (inclusief lunch en drankjes)
Maximaal aantal deelnemers: 20
Bij minder dan 10 aanmeldingen wordt de training geannuleerd. Aanmelden voor 30 september a.s.
Accreditatie van de training is mogelijk.

Voor meer informatie en/of aanmelding, mail naar Leon Knoops: l.knoops@chello.nl of bel: 020 – 682 2660


Copyright Mainline 2017. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.